default-logo
07
DEC
2009

Vaccinul antitetanos – Reactii adverse ale vaccinului antitetanos.

Vaccinul antitetanos:

http://www.impfschaden.info/tetanus.htm

 

Reacţii advesre:

          reacţii locale: eritem local (roşeaţă), dureri, inflamaţie. Motivul: adjuvanţi precum hidroxidul de aluminiu (1) ş,a. Un studiu făcut pe copiii  revaccinaţi cu vaccinul antitetanos din Suedia arată că la ¾ din copii apari reacţii locale. (Blennow, Gangström, Steandell: adverse reactions after diphteria-tetanus booster in 10-year old school children in relation to the type of vaccine given for the primary vaccination. Vaccine 1994,12). De asemenea se observă reacţii locale datorate adjuvantului Thiomersal. (2) Deseori se ajunge la abcese, granuloame şi inflamaţia ganglionilor limfatici care regreseaza după câteva săptămâni. La 5-30% din cazuri apari reacţii precum febră, artralgii (dureri articulare), exantem (erupţie cutanată), sau adenită (inflamatia ganglionilor limfatici). (Impfen: Routine oder Individualisation Eine Standortbestimmung aus hausärztlicher Sicht, 2. Auflage 2000, Arbeitsgruppe für differnenzierte Impfungen, S. 18)

          reacţii alergice: pot apare reacţii alergice imediate uşoare sau grave precum şocul  anafilactic, cel mai adesea după combinarea vaccinului antitetanos cu cel antidifteric şi antipertussis (trivaccin=DTP). Aceste cazuri sunt însă rare. Mai frecvente sunt cazurile alergice precum  prurit (mâncărime),  urticarie sau chiar astm bronşic. Autorii Hurwitz şi Morgenstern au putut arăta că astmul apare de două ori mai frecvent la copiii (2 luni-16 ani)  vaccinaţi cu vaccinul antitetanos sau trivaccinul (DTP) decât la cei nevacinaţi. Reacţii alergice cresc cu 65% la copiii vaccinaţi. Mai ales la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 10 ani s-a observat această relaţie între vaccin şi apariţia bolilor alergice. Chiar şi dacă numărul copiilor nevaccinaţi luaţi în studiu a fost destul de mic, aceste statistici ar trebui totuşi să ne dea de gândit. (Hurwitz EL, Morgenstern H.:Effects of diphtheria-tetanus-pertussis or tetanus vaccination on allergies and allergy-related respiratory symptoms among children and adolescents in the United States.J Manipulative Physiol Ther. 2000 Feb;23;81-90.)

 

1.)    Hidroxidul de aluminiu. Această substanţă este folosită ca adjuvant la vaccinuri pentru a le creşte eficienţa. Mai este folosit la pacienţii dializaţi ca şi chelator al fosfatului. S-a obsrevat că dacă este folosit un timp mai îndelungat se ajunge la o toxicitate cerebrală (Demenţă!), precum şi la o toxicitate osoasă crescută, motiv pentru care se foloseşte maxim 4 săptămâni! Adjuvanţii cu aluminiu din vaccinuri pot de asemenea provoca în timp Miofascita macrofagică (o infecţie a muşchilor la locul injecţiei). Într-un studiu realizat de Petrik şi col. se arată că adjuvanţii cu aluminiu afectează neuronii motori la şoareci şi pot induce de asemenea boli autoimune datorită dezechilibrului creat între TH1 şi TH2 (imunitatea celulară şi cea din sânge). Tot ei arată că folosirea acestor adjuvanţi în vaccinuri precum vaccinurile antihepatitic A şi B, antitetanic, antidifteric şi antipertussis, pot duce la tulburări neurologice (www.impfschaden.info).

  

2.)    Thiomersal (engl) sau Thimerosal (germ.) este o substanţă chimică care conţine un procent de 50% mercur şi se foloseşte ca şi conservant în preparate medicale sub formă lichidă precum vaccinuri. Thiomersal este o substanţă neurotoxică, adică are o acţiune toxică la nivelul ţesutului nervos. Este motivul pentru care el poate provoca autismul şi alte boli neurologice. Prof.George a studiat efectele toxice ale acestei substanţe. El chiar a interzis soţiei sale orice vaccin contra gripei (Influenza) deoarece femeile gravide vaccinate cu un astfel de vaccin primesc o cantitate mare de Thiomersal şi nu se ştie unde se va acumula această substanţă toxică: în sistemul nervos sau în rinichii fătului. (Scientists applaud move away from use of mercury, by Roger Highfield, Science Editor, The Telegraph, UK, August 10, 2004). Un studiu interesant arată că Von Bradstreet a putut găsi o cauzalitate între vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) care conţine Thiomersal şi tulburări de dezvoltare neurologică apărute la copiii vaccinaţi. Un studiu (www.impfo.ch) arată că la aceşti copii apare un deficit de Cisteină şi Metionină. Se pare că este vorba de un defect al sulfonării lor datorată Thiomersalului.(…)

 

Traducere: dr. Christa Todea- Gross,
24.11.09, Cluj-Napoca

      Descarcă: Vaccinul antipolio (oral si injectabil): reactii adverse periculoase !

      Pentru a salva pe calculatorul dumneavoastra fisiereul dati click dreapta pe link si apoi alegeti “Save Target As …” sau “Save Link As …”

About the Author

Leave a Reply

*

You cannot copy content of this page

error: