default-logo
21
NOV
2009

Poliomielita – 50 de cazuri de poliomielita la copiii din Berlin provocate de un vaccin nou din America. 480.000 Vaccinuri “Cocktails”

Articol preluat din: DER SPIEGEL 36/1960 VOM 31.08.1960, SEITE 21

Actualizat de “Impfreport “: 2009-11-15, 17:36 [Sunday]

Cu multă îngrijorare au urmărit Dr. Hans Schmiljan – Senatorul responsabil pentru Sănătate din Berlinul de Vest, pecum şi Dr.med. Helmuth Kochs – Epidemiolog şi membru al Ministerului Sanătăţii din Berlin, desfăşurarea unui studiu făcut de către Comisia Medicilor Din Berlinul de Vest, în legătură cu 50 de copii îmbolnăviţi de poliomielită.

Este vorba de studiul celor 50 de cazuri de poliomielită la copiii care au fost vaccinaţi în această vară în Berlinul de Vest cu un vaccin împotriva poliomielitei încă netestat de către Germania.

Berlinul de Vest a primit din SUA 18 pachete a 50 kg cu doze de vaccin antipolio sub formă de tablete pe care l-a creat cercetătorul american Harold R. Cox şi l-a distribuit cu mare succes în America de Nord şi de Sud.

Împoriva poiomielitei s-au folosit până în prezent în întrega lume următoarele 2 tipuri de vaccin :

1.) Vaccinul injectabil Salk creat de renumitul american Salk, care conţine un virus polio mort şi care trebuie administrat de două–trei ori şi la intervale scurte de timp. Acest vaccin este folosit în ţările occidentale;

2.) Vaccinul oral (tablete) Sabin, creat de cercetătorul rus Sabin, şi care conţine un virus polio viu atenuat, folosit în Rusia şi în ţările de est;

Sponsorizarea de către Cox a unei noi forme de vaccin (un al treilea tip de vaccin), cu administare orală (pe gură), a fost foarte binevenită pentru Berlinul de Vest.

La data de 11 mai 1960 a început vaccinarea în şcolile şi grădiniţele din Berlinul de Vest (…) şi care a durat 6 zile. După 2 zile Senatorul Schmilijan responsabil de vaccinări afirma că era foarte mulţumit şi că nu vor fi reacţii secundare îngrijorătoare.

Cu toate acestea, după cele 6 zile s-a constatat că nu sau vaccinat toţi copiii şi au rămas 220.000 de doze din cele 480.000 primite. Părinţii intraseră în alertă? (…)

Spre deosebire de vaccinul injectabil american Salk şi de vaccinul oral Sabin, rusesc, după acest al treilea vaccin sub formă de tablete trimis de Cox, au urmat efecte secundare iar 5 copii din Berlin au fost internaţi cu grave simptome de poliomielită.

Au fost înştiinţate Institutul Robert Koch din Berlinul de Vest şi alte Instituţii de Cercetare din Hamburg şi Marburg care, împreună cu o Comisie a Medicilor din Berlin, urma să constate dacă simptomele apar datorită vaccinului sau a unei forme de infecţie de poliomielită de vară.

Chiar şi când numărul copiilor internaţi cu paralizii în spitalele din Berlinul de Vest a crescut la 9, Senatorul Dr. Schmiljan liniştea în continuare populaţia afirmând că nu este nici un motiv de îngrijorare şi că “s-au aşteptat ca numărul copiilor bolnavi de poliomielită din Berlin să crească destul de mult în acest an şi în anii următori “.(…) Dar de ce?

Dr. Verbeek a interzis chiar accesul copiilor din Berlinul de Vest vaccinaţi cu acest vaccin în tabăra de vară din Landul lui.(…)

La sfârşitul lui iulie, Prof. Dr. Georg Henneberg – Coordonatorul Institutului Robert Koch din Berlinul de Ves, spre mirarea tuturor, relatează că în urma vaccinării cu acel vaccin-Cocktail de la Cox, au paralizat mai mult de 40 de copii şi că unul din aceşti copii l-a infectat şi pe tatăl lui care a şi decedat.

Doar acum au aflat cetăţenii Berlinului că “anumiţi oameni de ştiinţă” au avertizat asupra acestui vaccin de la Cox care încă nu a fost testat şu folosit în Germania.

Într-adevăr, Institutul Paul-Ehrlich din Frankfurt/Germania încă nu terminase studiile referitoare la acest nou vaccin pe care încă nu-l puteau cataloga ca şi “apt” pentru a fi folosit fără nici un pericol pentru sănătatea populaţiei.

În comparaţie cu vaccinul injectabil Salk, acest vaccin nou sub formă de tablete de la Cox, ar provoca o formă de poliomielită foarte contagoasă, iar toţi cei vaccinaţi au devenit purtători ai unui virus foarte contagios care ar putea infecta pe toţi cei din familia lor şi din şcoală, provocând o formă “uşoară” de poliomielită.

Deja după prima zi de la vaccinare au apărut la mulţi copii vaccinaţi simptome îngrijorătoare precum dureri musculare şi rigiditate a cefei, iar între zilele 4-21 paralizii ale muşchilor. Cu toate acestea, Prof. Henneberg şi Dr. Koch s-au scuzat, motivând că Berlinul s-a aflat în situaţia în care erau necesare măsuri de prevenire a infectării oamenilor din Berlinul de Vest de către oamenii din Berlinul de Est…

Cercetătorul Harold R.Cox nu făcut decât să folosească cuvinte cu totul nepotrivite şi fără nici o jenă la un Congres din Kopenhaga când s-a disutat despre cazurile de poliomielită din Berlin, spunând că “s-a început vaccinarea în Berlin în mijlocul unei epidemii grave de poliomielită”.

Din acest punct de vedere, Harold Cox a avut dreptate. Nu este admis ca în mijlocul unei epidemii să se încerece o stopare a ei tocmai cu un vaccin care a provocat acea epidemie. Din contră, vaccinul nu face altceva decât să crească pericolul de a extinde acea epidemie. În Berlinul de Vest exista în acea perioadă o epidemie de poliomielită de vară.

Din 312 copii testaţi, 18 erau purtători al virusului poliomielitic. Deoarece a existat teama răspândirii acestei epidemii, s-a recurs la această vaccinare orală făcută în grabă.

Acum nu mai existau taine legate de aceste cazuri de paralizii la copiii din Berlin. 4 persoane au murit, doi dintre ei fiind în contact cu cei care au fost vaccinaţi. La 23 din cele 50 de cazuri de boală era vorba de persoane care au luat vaccinul oral Cox iar la 11 din cazuri au fost imunizate persoane apropiate familiei lor.

Între timp, a recunoscut Dr. Kochs că a avut temeri legate de un vaccin care nu a fost testat suficient în Germania.

http://www.impfreport.org/1762/480-000-impf-cocktails/#more-1762

Din 3 ianuarie 1960 şi până în ziua de azi, s-au relatat 966 de cazuri de poliomielită în Berlin, dintre care 77 mortale.

DER SPIEGEL 36/1960 VOM 31.08.1960, SEITE 21

Traducere: Dr. Christa Todea-Gross, 15.11.09, Cluj-Napoca 

Descarcă: Poliomielita – 50 de cazuri de poliomielită la copiii din Berlin provocate de un vaccin nou din America. 480.000 Vaccinuri “Cocktails”

Pentru a salva pe calculatorul dumneavoastra fisiereul dati click dreapta pe link si apoi alegeti “Save Target As …” sau “Save Link As …”

About the Author

Leave a Reply

*

You cannot copy content of this page

error: