default-logo
11
NOV
2009

Primele 5 decese date de vaccinul Pandemrix in Suedia – Pandemrix vaccinul pentru gripa porcina

Nebenwirkungen der Schweinegrippe-Impfung: Panik vor Pandemrix
http://www.markenpost.de/news_Nebenwirkungen-der-Schweinegrippe-Impfung-Panik-vor-Pandemrix_86593.html

Reacţiile secundare ale vaccinului pentru gripa porcină:
Panică creată de vaccinul Pandemrix

Primele 5 decese date de vaccinul Pandemrix in Suedia - Pandemrix vaccinul pentru gripa porcinaVirusologul Alexander Kekule a criticat drastic Conducerea ţării (Germania) pentru problemele organizatorice legate de vaccinul împotriva gripei porcine (…).

Virusologii în general cred că va exista şi al doilea val de răspândire a gripei porcine. Se pune doar întrebarea dacă virusul va suferi modificări. Oare se combină virusul gripei porcine cu cel a gripei sezoniere sau chiar aviare?“. Pericolul este în continuare o posibilă mutaţie a vaccinului”, ne spune Coordonatorul de la WHO (World Health Organization), Margaret Chan.
De la sfârşitul lunii octombrie, se foloseşte în Germania vaccinul Pandemrix pentru prevenirea gripei porcine. Nu toate reacţiile secundare ale vaccinului au putut fi evidenţiate, mai ales pentru copii şi gravide pentru care lipsesc studii clinice.

(…)

De la sfârşitul lunii octombrie, se foloseşte în Germania vaccinul Pandemrix pentru prevenirea gripei porcine. Nu toate reacţiile secundare ale vaccinului au putut fi evidenţiate, mai ales pentru copii şi gravide pentru care lipsesc studii clinice.

Însuşi Ministerul Sănătăţii recunoaşte că la o vaccinare în masă cu un vaccin nou pot apare reacţii secundare neaşteptate.

(…)

Experţii se tem că la o vaccinare în masă vor apare reacţii adverse grave precum: dureri de cap, frisoane, paralizii, simptome gripale la 1-10% precum: ameţeli, diaree, vărsături, dureri abdominale, greţuri, insomnie sau somnolenţă.

În Suedia au fost raportate 37 de pacienţi cu reacţii alergice imediat după vaccinare, majoritatea fiind destul de grave. În 5 cazuri a fost vorba de o reacţii anafilactice care puteau să se soldeze cu moartea lor.(…)

O reacţie secundară rară după vaccin este sindromulGuillian-Barré”, când pacientul poate paraliza. Mai ales oamenii alergici la proteinele de ou nu ar trebui vaccinaţi (proteina numită Ovalbumin) dar şi pentru cei alergici la Aldehida Formică, Sulfat de Gentamicină sau Deoxicolat de Sodiu este contraindicat vaccinul.

(…)

După vaccinare, s-au raportat de către autorităţile medicale din Suedia şi 5 decese. Aceştia au decedat în perioada cuprinsă între 12 ore şi 4 zile de la vaccinare. Dar s-a găsit imediat o explicaţie din partea Autorităţilor Medicale care au spus că nu există nici o legătură intre vaccin şi decesul lor, ci moartea a fost provocată de bolile cronice ale acestora si deci este o coincidenţă nefericită.

În Germania, un procent de 62% nu doresc vaccinul, 31% dintre ei spunând că “probabil nu se vor vaccina” iar acelaşi procent de 31% afirmă că “sigur nu se vor vaccina”.

Pandemrix este vaccinul sintetizat împotriva virusului gripei porcine şi conţine tulpinaA/California/7/2009 (H1N1)v-like strain (X-179A)“. Vaccinul conţine fragmente de virus mort care ar trebui să producă anticorpi împotriva virusului. El conţine însă şi adjuvanţi care cresc riscul apariţiei efectelor secundare.

(…)

Traducere: dr. Christa Todea-Gross, 11 .11.09, Cluj-Napoca

Descarcă: Primele 5 decese date de vaccinul Pandemrix in Suedia – Pandemrix vaccinul pentru gripa porcina

Pentru a salva pe calculatorul dumneavoastra fisiereul dati click dreapta pe link si apoi alegeti “Save Target As …” sau “Save Link As …”

About the Author

Leave a Reply

*

You cannot copy content of this page

error: