default-logo
31
OCT
2009

Vaccinul pentru gripa porcina – un vaccin de conjunctura pentru Industria Farmaceutica – Un vaccin mai periculos decat boala insasi ?!

Vaccinul pentru gripa porcină – un vaccin de conjunctură pentru Industria Farmaceutică (Konjunkturspritze für die Pharmaindustrie)
15.10.2009, 08:24

Un comentariu de W. Bartens

Eficienţa vaccinului contra gripei porcine stă sub semnul întrebării. Este posibil să existe şi alte interese decât cel de prevenire al bolii.
Închipuiţi-vă că există la ora actuală gripa porcină si nimeni nu se simte în pericol! Închipuiţi-vă în continuare că există un vaccin care pare să fie mult mai periculos decât boala însăşi de care ar trebui să ne apere. În această situaţie paradoxală se află Germania la ora actuală.

Ca norocul că această gripă se arată până acum că este foarte blândă. La cei 22.000 de oameni infectaţi în Germania cu virusul AH1N1, boala s-a dovedit că  este una mult mai blândă decât gripa sezonieră. Deci unde este pericolul?  

Virusul ar putea  provoca simptome mult mai grave decat insăşi vaccinul. Virusul si-ar putea schimba conformaţia si ar putea deveni mai periculos. Virusul ar putea să se unească cu alţi viruşi şi ar putea da naştere la un aşa zis “supervirus” care să se raspândeasce întregul glob.(…)

În întreaga lume sunt cunoscute până la ora actuală un  număr de 500.000 de infecţii cu virusul gripal AH1N1, dintre care 4.500 de cazuri mortale. Dar să ţinem cont de faptul că doar în Germania se numără anual un număr de 8.000 până la 11.000 de decese provocate de gripa sezonieră (obişnuită). (…)

Instituţiile medicale şi organele de conducere din Germania prezintă cetăţenilor lor planuri imperfecte de vaccinări (planuri făcute pe jumătate). Noile vaccinuri au fost făcute în grabă şi testate doar pe un număr foarte mic de voluntari.(…)

Vaccinurile conţin adjuvanţi noi dar la care nu se cunosc bine efectele secundare deoarece nu există încă experienţă cu aceste vaccinuri.Cei care se hotăresc pentru vaccinare sunt de obicei  de către persoane sanătoase care se gândesc atât la avantaje cât şi la eventualele riscuri. Fie că gravitatea gripei trebuie să fie foarte mare, fie că riscurile unei vaccinări sunt practic nule. 

De asemenea există bănuieli legate de acest vaccin cum că ar exista şi alt interes decât cel medical, de prevenire al gripei. Forurile europene care valideaza vaccinurile sunt finanţate în mare parte de către Industria farmaceutică iar mulţi membrii ai Comisiei Permanente pentru vaccinuri din Germania sunt pe lista celor cu favoruri ale firmelor farmaceutice. 

Ţări şi Ministere au încheiat contracte secrete cu Companiile producătoare de vaccinuri, au negociat preţul şi au scutit firmele respective de orice răspundere. Medicii sunt extrem de supăraţi că sunt mult prea multe doze într-un flacon, astfel că trebuie vaccinaţi câte 10-20 de oameni deodată, altfel restul vaccinului se pierde. Campania de vaccinare s-a dovedit a fi un haos întreg. 

Rămân în continuare o serie de îndoieli în legatură cu acest vaccin. Multe  întrebări nu au  răspuns.

http://www.sueddeutsche.de/wissen/680/491051/text/

Descarca: Vaccinul pentru gripa porcina – Un vaccin mai periculos decat boala insasi ?!

Pentru a salva pe calculatorul dumneavoastra fisiereul dati click dreapta pe link si apoi alegeti “Save Target As …” sau “Save Link As …”

About the Author

Leave a Reply

*

You cannot copy content of this page

error: