default-logo
24
SEP
2009

Noutati despre gripa porcina si vaccinarea impotriva gripei porcine

1.) “Vaccinarea  împotriva gripei porcine nu ar trebuie să fie  obligatorie, ci opţională!”

Dr. Wolfgang Wodarg, internist si epidemiolog din Germania răspunde la întrebări legate de gripa porcină:

a.) Există reacţii secundare la vaccinul creat împotriva gripei porcine?

Dr. Wodarg: “La noile vaccinuri da. Firma Novartis de ex. nu utilizează embrion de pui la prepararea vaccinului ci celule canceroase umane. Acest lucru reprezintă însă un risc foarte mare care nu poate fi calculat. “
Vaccinul se cheamă “Optaflu”. Cu acest vaccin sunt testaţi clinic la ora actuală mii  de oameni din Bavaria/Germania. Ar trebui prelungită testarea vaccinului până in momentul în care se poate exclude orice risc de a provoca un cancer. Nu consider că este oportun folosirea acestui  vaccin în sezonul rece al acestui an.

b.) Este vaccinul obligator? Cine îşi asumă riscul?

“Vaccinarea  împotriva gripei porcine nu este obligatorie, ci opţională.”
Cetăţeanul poate alege între a fi vaccinat sau nu. Dar medicii care administreaza vaccinul  sunt răspunzători de reacţiile secundare grave  care apari dacă ei nu au informat anterior pacientul despre riscurile vaccinului, în speţă a reacţiilor secundare. Statul este şi el obligat să suporte daunele morale şi financiare pacientului care suferă leziuni după vaccin şi acest lucru este dovedit.

c.) Având în vedere numărul oamenilor care se îmbolnăvesc anual de gripa sezonieră şi numărul celor care mor de ea, credeţi că în cazul gripei porcine se poate vorbi de “panicare”?

Da.
(De fiecare dată când aveam gripă, nu mă apropiam de porcul meu Carla – care a decedat între timp de moarte naturală -, ca să nu îl îmbolnăvesc şi pe el.)

(http://www.wodarg.de/suchen/2587792.html?searchshow=schweinegrippe)

2.) “Gripa porcină şi panica indusă în mod voit!”

În acest articol din 03.08.09, Dr. Wolfgang Wodarg, internist si epidemiolog din Germania, prezintă interesele economice şi epidemiologice din spatele campaniei de vaccinare împotriva gripei porcine:

Cele două tipuri de gripă, atât “gripă porcină” cât si “gripa aviară” nu sunt altceva decât alte două noi ocazii folosite de către marile companii farmaceutice ca să  inducă în eroare populaţia pentru a obţine şansa creării unor noi tipuri de vaccin împotriva gripei dar şi de  medicamente la fel de ineficiente pentru gripă. Dar şi unii politicieni, Instituţii Medicale şi mass-media profită de această “descoperire” şi îşi permit un joc scump ca să sperie lumea în favoarea lor. Discuţiile legate de plata vaccinurilor scumpe de către Casele de Asigurări sunt în toi.

Industria farmaceutică arată ca de fapt cunoaşte de mult timp cum poate să atragă atenţia populatiei către diverse teme medicale de interes. Ea tocmai ne demonstrează cum ”o gripă porcină din Mexic” poate deveni mult mai interesantă şi vrednică de luat în seamă decât valul de gripă sezonieră, obişnuită. Folosindu-se de detalii genetice şi moleculare, oameni motivaţi din Industria farmaceutică precum şi medici, prezintă de câteva săptămâni teoria lor eternă “nu-se-ştie-niciodată”, unei populaţii mirate şi speriate. Apare presiunea asupra populaţiei. Instituţiile primesc dreptul de a angaja mai mult personal şi de a primi mai multe materiale, politicienii “se implică” iar oameni importanti, implicaţi în rezolvarea “situaţiilor de criză” fac “drumuri în scop de servici foarte costisitoare”. Toate acestea reprezintăpentru mass-media un “interesant material” pentru articole, interviuri si comentarii.

Campania “teamă si panică” este eficientă! Brusc nu se mai vorbeşte decât de medicamentul antigripal “Tamiflu”, de dozele necesare, de câte doze de vaccin “Optaflu”creat împotriva gripei porcine pot fi rezervate de la  Compania Novartis, etc. Politicienii “sparg” uşile Marilor Companii farmaceutice iar Casele de Asigurări se folosesc de aceste interminabile discuţii pentru a atrage mai multe încasări de la oameni.

Există cu adevărat pericolul unei noi pandemii?
Dr.Wodarg: Virusurile gripale trăiesc si se înmulţesc în oameni, porci, păsări, cai şi alte animale care sunt şi au fost întotdeauna “gazdele” lor. Fie că este vorba de virusurile gripale A sau B, ele nu se pot înmulţi şi extinde decât dacă găsesc o gazdă care încă nu sunt imune la ele. De aceea, pentru a supravieţui, aceşti viruşi îşi schimba mereu structura lor moleculară. Întotdeauna acei viruşi care au o altă configuraţie moleculară decât cei  din anul precedent, au mai multe şanse ca să se răspândească, lipsind imunitatea (anticorpi) faţă de ele. Acest lucru există de mii de ani!
Datorită multitudinii de ferme cu animale,mai ales în marile orase, aceşti viruşi se pot inmulţi foarte repede.Unele gripe pot afecta în cazuri izolate şi pe fermieri. Atunci se numeşte zoonoză, care însă nu este periculoasa si nu duce la răspândirea ei.

În Germania la ora actuală sunt 3.810 de cazuri de gripă porcină (AH1N1).
O mare parte din cazuri sunt datorate turiştilor, majoritatea provenind de la cei plecati în Spania. Aici, în Spania s-au confirmat până acum doar 1.538 de cazuri. Se vorbeşte de cazuri relativ uşoare şi moderate de gripă. În general copiii sunt cei mai frecvent afectaţi de gripă (nu doar de acest tip de gripă), fiind in colectivităţi şi având un sistem imun mai slab dezvoltat.

Dacă în anii precedenţi, în Germaniase îmbolnăveau de gripă miloane de oameni şi necesitau ingrijiri medicale, acest lucru devenind o rutină, iată că acum o asa zisă pandemie de gripă, cu un nume nou, devine brusc o catastrofă!

Donald Rumsfeld, fiind şi acţionar majoritar la Compania farmaceutică “Gilead Scciences”, a reuşit să atragă prin producerea şi vânzarea medicamentului “Tamiflu” împreună cu Compania elveţiană ROCHE, o sumă de miliarde de dollari. Un an mai târziu, când s-a observat că şi în Germania au murit câteva păsări de “gripa aviară”, s-a înscenat o panică asemănătoare care a avut ca rezultat cumpărarea de către statul german a “pilulei pentru gripă”  în valoare de  200 de milioane de Euro. Între timp, Klaus Stöhr, conducătorul Programului de vaccin împotriva gripei al OMS-ului ( Organizaţia Mondială a Sănătăţii ) şi a Campaniei împotriva”gripei aviare” din anii 2005/2006, s-a transferat la Compania farmaceutică Novartis care scoate  acum un nou vaccin împotriva “gripei porcine”. Stöhr a reuşit să vândă populaţiei un medicament impotriva unei “gripe aviare” inexistentă la oameni (!), folosind banii din impozite. Nu juca nici un rol faptul că gripa aviară nu exista la om şi că medicamentele nu puteau fi asadar testate clinic pe oameni.
Acum, firma Novartis doreşte ca să se foloseasca bani în valoare de miliarde de Euro  din noi impozite pentru cumpărarea vaccinului “Optaflu” creat de ei pentru gripa porcină. Dar pentru crearea acestui vaccin se  folosesc celule tumorale canceroase de la om, fără ca să se pună întrebarea de către EMEA (Agenţia Europeană a Medicamentelor), dacă in timp aceste celule nu pot provoca un cancer la cel vaccinat.

Un medic să nu prescrie nimic pacientului său dacă nu ar face-o şi pentru aproapele său cel mai drag.

Eu consider că “gripa porcină” este un mijloc nou de a induce panică în rândul polulatiei iar după  cercetările făcute şi discuţiile avute cu Directorul Institutului Robert-Koch consider că nu există nici un motiv pentru o vaccinare obligatorie în masă şi că mijloacele de combatere a noii gripe trebuie să fie cele obişnuite, flosite si în anii precedenţi.

http://www.wodarg.de/suchen/2651826.html?searchshow=schweinegrippe

3.) “Gripa porcină: Pericol prin noul vaccin?”

Articol de Stephan Richter din 30.08.09, în ziarul “Duminica în Schleswig-Holstein” , pag.1 (Germania):

Vaccinarea este un act medical cu o responsabilitate foarte mare.
Medicul german Dr. Wolfgang Wodarg avertizează asupra reacţiilor secundare ale vaccinului si primeşte sprijin din partea Ministerului Sănătăţii.

De câteva săptămâni avertizează medicul Wodrag, membru al Partidului SPD din Germania, de vaccinarea în masă  împotriva gripei porcine, care urmează să aibă loc şi în Germania, incepând cu luna octombrie a.c. De această vaccinare vor profita în exclusivitatea doar companiile farmaceutice care produc vacinul. Acum Dr. Wodarg a primit sprijin din partea D-lui Frank Ulrich, vicepreşedintelui Ministerului Sănătăţii. Acesta  explică în revista “Focus”, că “nu doreşte să creeze nimănui  teamă, dar că îl îngrijorează faptul că se foloseşte o combinaţie de adjuvanţi şi substanţe în vaccin care nu sunt testate conform standardelor normale!”
Dr.Wodarg a mai făcut ieri un pas important: “Pentru o vaccinare în masă cu adjuvanţi noi şi substanţe noi, aşa cum se întâmplă în cazul vaccinului pentru gripa porcină, nu ar fi suficiente standardele normale ci altele mult mai ridicate! De fapt, se intentionează să fie vaccinaţi 20-30 de milioane de oameni sănătoşi de două ori împotriva “gripei porcine “. Pentru aceasta ar trebui să fie testate toate ingredientele vaccinului pe o perioadă de timp mult mai mare, având în vedere că nu sunt excluse reacţiile secundare iar dacă se imbolnăveşte doar 1om din1000 ,, asta ar însemna că vom avea 100.000 de oameni bolnavi din cauza vaccinului.”

Sfatul medicului Wodarg:“Ajunge vaccinul obişnuit împotriva gripei sezoniere.”

http://www.wodarg.de/suchen/2715795.html?searchshow=schweinegrippe

4.) “O pandemie cu scop de Marketing”

Articol apărut în 18.08.09., în ziarul “Junge Welt”, în urma unui interviu luat medicului Dr. Wolfgang Wodarg de către Ralf Wurzbacher.

Wodarg: “Am studiat toate datele, inclusiv cele ale Institutului Robert Koch, şi am ajuns la concluzia că, aşa zisa “gripă porcină” este de fapt, comparativ cu celelalte epidemii de gripă din anii trecuţi, nimic altceva decât o formă uşoară de gripă care afectează doar un număr limitat de oameni.(…). Să luăm spre exemplu Mexico-City unde, din 24 de milioane de oameni, s-au îmbolnăvit doar câteva mii, adică foarte puţine cazuri raportate la o astfel de ţară.(…) Din păcate este vorba de o pandemie folosită în scop de Marketing. (…) Să nu uităm că întotdeauna gripa (indiferent care) este o pandemie permanentă. Avem viruşi gripali care circulă mereu prin lume, deoarece există nenumărate gazde – oameni sau animale – pentru aceste virusuri. Virusurile îşi schimbă mereu configuraţia, prin schimb de gene în interiorul grupei sau a genului, pentru a “surprinde” în acest fel mereu gazda care nu se mai poate apăra, nefiind imună faţă de noile tipuri de virusuri. Virusul gripei porcine nu este decât unul din aceste virusuri, doar că poartă o denumire mai ciudată. Denumirea a fost dată de către Centrul de Control al Bolilor (Centers for Disease Control- CDC-) din Atlanta, deoarece în virus s-au găsit structuri analoage celui din gripa care afectează porcii. Pe vremuri nu a interesat pe nimeni asemenea amănunte genetice şi moleculare. Existau doar valuri de gripă şi nimeni nu cunoştea aceste amănunte. Ori tocami aceste denumiri şi structuri mai particulare generează panică în rândul populaţiei. Lumea se gândeşte că acest virus se ia de la porc si că este asemănător poate cu virusul HIV care provoacă SIDA sau altul care dă ciumă, etc.  Virusurile gripale trăiesc şi se înmulţesc şi la păsări, cai, foci, etc. Şi ajung într-o formă asemănătoare şi la om.(…) Deci cu aceasta gripă se face un lobby farmaceutic.
Acest lucru s-a putut realiza pentru prima dată în anul 2005 cu aşa zisa <gripa aviară>, o boală care nici măcar nu a existat. Acel teatru s-a datorat în întregime unei speculaţii prin care se arăta că un virus poate să ajungă de la animal la om. S-a ajuns la cumpăarea a unui număr imens de doze cu Tamiflu, în valoare de 200 de milioane de Euro.(…) Consider că atât Institutul Robert –Koch cât şi Institutul Paul-Ehrlich ar trebui să se intereseze mai mult de partea medicală decât de cea genetică şi moleculară a virusurilor.În schimb, Institutul Paul-Ehrlich din Langen preferă să creeze panică în rândul populaţiei. Mă refer şi la faptul că se folosesc celule tumorale canceroase pentru crearea vaccinului “Optaflu: de către firma Novartis, fără ca să existe teste îndelungate.(…). Se ştie că s-au folosit şi embrion de pui care au dus deseori la infectarea vaccinurilor, motiv pentru care apăreau frecvent reacţii alergice la oamenii vaccinaţi. Dacă se va face vaccinarea în masă cu noul vaccin al gripei porcine,  asta ar însemna  “un mare experiment pe populaţia germană”.

http://www.wodarg.de/politikfelder/gesundheit/2664220.html

5.) Vaccinarea în masă împotriva gripei porcine!

Între timp a început în SUA vaccinarea împotriva gripei porcine iar în Germania urmează să fie vaccinaţi 25 de milioane de oameni la sfârşitul lunii octombrie. Cu toate acestea  majoritatea oamenilor sunt sceptici. Chiar şi  experţi în Medicină consideră că se creează o stare de panică în rândul populatiei. Astfel, Dr. Wolfgang Becker-Brűser de la “Arznei – Telegramm” afirmă: Nu există un real motiv ca să se vaccineze milioane de oameni împotriva unei gripe care s-a dovedit a nu fi pericluoasă, iar acest lucru probabil nu se va schimba nici în cursul anului. În schimb, prin folosirea unor adjuvanţi periculoşi ne vom confrunta cu reacţii secundare periculoase precum paralizii care pot provoca chiar si decesul în cazul unei paralizii a muşchilor respiratori.

Compania farmaceutică GlaxoSmithKline va produce vaccinul iar profitul ei va fi enorm deoarece se estimează că vor costa 1 miliard de Euro aceste vaccinuri. D-na Anke Martiny (de la Transparency International) declară că se gândeşte la o corupţie în domeniu, avand în vedere ca majoritatea membrilor din Comisia Permanentă a Vaccinurilor din Germania au relaţii foarte strânse cu aceste Companii Farmaceutice care le oferă diferite favoruri şi servicii. Ca replică, D-ul Siegfried Throm (din Asociaţia pentru Cercetare a produselor farmaceutice) spune că şi costurile pentru crearea vaccinului au fost mari şi îşi asumă riscurile, dar în ultimă instantă se vor folosi vaccinurile pentru gripa sezonieră.

Dr. Wolfgang concluzionează că se încearcă pe populatia germană o experientă cu un vaccin insuficient testat.
În final, spune reporterul de la “Spiegel”, pacientul va fi cel care va hotărî dacă se va vaccina sau nu, deoarece nu poate fi obligat nimeni ca să se vaccineze.

http://www.spiegel.de/video/video-1026207.html

Materiale traduse dr.Christa Todea-Gross
Data: 24 sept. 2009

Articolul in format doc: Noutati despre gripa porcina

Pentru a salva pe calculatorul dumneavoastra fisierul .doc dati click dreapta pe link si apoi alegeti “Save Target As …” sau “Save Link As …”

About the Author

Leave a Reply

*

You cannot copy content of this page

error: