Ce este boala KPU/HPU?
Am aflat despre această afecțiune când lucram la un cabinet studențesc din Cluj și nu găseam nici o explicație medicală pentru cazurile frecvente de „spasmofilie” (asociate deseori cu lipotimie), atât la fete cat și la băieți (mai rar) deși îi tratam corect dpdv medical (conform Medicinii alopate desigur).
Tratamentul era fără rezultat. Aveam să aflu abia în Germania, la clinica unde lucram, că exista o afecțiune, numită KPU (Kryptopyrrolurie în limba germană) și la care nu am găsit traducerea în limba română (!). Deci la noi pauză… Ulterior, când s – a studiat și s – a aflat mai mult despre această afecțiune, a fost redenumita, respectiv HPU (Hemopyrrolaktamurie). Diferența dintre cele 2 este explicată în carte și nu voi lungi aici articolul pentru mai multe explicații. Este regretabil faptul că nu se învață nimic despre ea la facultate (deși se știe despre această afecțiune, se învață doar despre porfirii), lucru de altfel sesizat mereu de către medicii de Medicină integrativa din Germania .
Renumitul medic Bodo Kuklinski din Germania a studiat și scris despre acest simptom ‘uitat’ de Medicina clasică, dar care este foarte frecvent la copii, tineri și adulți, uneori cu repercusiuni grave asupra sănătății ( inclusiv la femeile gravide!). Pacienții cu HPU pierd zilnic (!) minerale și oligoelemente importante, respectiv zinc, mangan și vitamina B6. De ce? HPU este o afecțiune provocată de deficite enzimatice, cu rol în sinteza hem – ului (componenta a globulelor roșii). In consecință, se formează 2 compuși care sunt eliminați prin urină. Grav este faptul că se formează niște compuși intermediari toxici: complexele hemopyrralaktam (de unde denumirea de Hemopyrrolaktamurie), eliminate prin urină (testarea lor ne oferă diagnosticul). Dacă se acumulează în organism, aceste complexe fiind neurotoxice, vor favoriza producerea de boli autoimune. Pacienții vor avea un deficit cronic, constant de zinc, mangan și vitamina B6. Suplimentarea lor se poate face doar terapeutic, alimentele neputând oferi o cantitate suficientă. În principiu, 1 din 10 femei și 1 din 100 bărbați au HPU. Deficitul cronic al celor 3 (B6, zinc, mangan), va duce la tulburări fizice și psihice. Complexele intermediare toxice amintite pot provoca și ele afecțiuni psihice. Semnele, simptomele și unele boli care arată prezența unui HPUsunt:
– pete albe sub unghii
– striuri, vergeturi
– atacuri de panica
-ADS, ADHD, autism
– psihoze, depresie, psihoze schizofrenice
-lipsa toleranței la stres
– intolerante alimentare … etc.
Copyright © 2023Ce este KPU/HPU?
Clasificarea HPU. Există 2 forme de HPU
a. Forma dobândită, în timpul vietii
b. Forma genetică de HPU
a. Forma dobândită de HPU. Cauze: intoxicația cronica cu metale (mercur din plombele cu amalgam și vax! .), Borrelioza și sindromul cervical traumatic (sindromul HWS). Aceste CAUZE le regăsim tot mai frecvent la pacienții noștri, dar care nu primesc un diagnostic corect.
b. Forma genetică este cea descrisă în partea 1, când există o tulburare de metabolism a hem-ului. Pe vremuri, afecțiunea era denumită Malvaria, deoarece prezența factorului malve a putut fi dovedita în trecut la mai mulți pacienți cu schizofrenie. Ulterior afecțiunea a fost denumita KPU iar apoi HPU.
Odată cu eliminarea compușilor toxici rezultați, se elimină și zinc, mangan și vitamina B12, dar și MAGNEZIU și CROM. Toate aceste vitamine și oligoelemente, devin deficitare la pacientul cu
HPU.
Teste de laborator :
Testul KPU se face din urina colectată in 24 de ore și se trimite la un laborator din Germania. In momentul în care doriți sa faceți acest test, luați legătura on line cu laboratorul, care, la solicitarea dvs, va trimite prin posta recipientul pentru recoltare. Veți plăti suma necesară testării, după care puteți trimite urina. Rezultatul îl primiți on line
Testul HPU (diferenta o gasiti explicata în carte) este un test mai sensibil care nu se face în Germania. Eu îl făceam în Olanda pentru anumiți pacienți. Se procedează la fel ca și cu HPU. Din România am făcut doar testul KPU. Testul HPU l-am făcut doar din Germania. Deci aici nu va pot da mai multe indicatii, dar ar trebui sa fie la fel ca și cu testul KPU.
Valorile crescute de KPU/HPU ne dau diagnosticul.
Tratament :
a. Forma genetică de KPU/HPU. Tratamentul va fi permanent, pe viață și constă în administrarea de (dozele sunt pentru adulți) :
– Vitamina B6 (forma activă P-5-P) 50-100 mg/zi, la adult
– Mangan 2 mg/zi
– Magneziu 600 mg/zi
– Crom (în funcție de analize) 150 micrograme /zi
-zinc.
b. Forma dobândită de KPU/HPU. Tratamentul va dura atâta timp cât persistă afecțiunea primară /cauza care a declanșat boala. Când HPU nu mai este activa (valori normale), se poate renunta la tratament.
Preparate:
Dr. Klinghardt are propriile lui preparate după cum știți. CORE este preparatul (capsule) care conțin exact formula de care are nevoie organismul. Există capsule pentru copii și pentru adulți.
Important pentru cei care doresc sa cunoască cauzele afecțiunii dobândite de HPU.
La originea bolilor cronice stă îmbolnăvirea celulei, respectiv a mitocondriei celulare, care nu mai poate sintetiza energia necesara organismului. Cauzele dobândite ale acestei îmbolnăviri cronice și grave a celulei, sunt intoxicațiile cronice cu metale, infecțiile cronice precum Borrelioza cronică etc. Inițial are loc un stres oxidativ al celulei care poate fi tratat : antioxidanți,eliminarea de metale, tratarea Borreliozei etc. Când este depășită această fază, se ajunge la stresul nitrozativ iar celula este afectată deseori ireversibill. Acum vorbim de mitocondropatie care sta la baza bolilor cronice neurologice, HPU in forma avansată etc. Unii medici afirmă că HPU dobândită, în forma ei cronica, avansata este de fapt un simptom al mitocondropatie. Mai multe găsiți în carte.
HPU și sarcina.
Aici voi vorbi despre mamele care au KPU și mitocondropatie ( deci este prezent stresul nitrozativ). Aceste mame prezintă un risc crescut pentru complicații ale sarcinii. Oxidul nitric /NO prezent în stresul nitrozativ, activează contracțiile uterine și deschide colul uterin. Deficitele metabolice și excesul cronic de NO duc la tulburări cronice, neurologice ale fătului. Centrii vizuali, acustic și motori, conexiunile dintre cele două emisfere cerebrale, sunt subdezvoltate. Sunt afectate și conexiunile între neuroni. Acești copii vor crește cu deficite neurologice și psihice. Este vorba de copiii cu ADS și ADHD, alergii și alte afecțiuni, cu SOC/CFS (sindromul oboselii cronice) etc. Prezenta mitocondropatiei la copiii cu ADHD, dovedită printr-o concentrație crescută de NO și citrulina), creste mult riscul la boli alergice, otite recurente etc. Tratamentul cauzal al acestor boli nu se poate face decât dacă se ia în considerare tratarea mitocondropatiei. Tratamentul cu Ritalin, corticoizi s. a, este total contraindicat. Un deficit de zinc la acești copii va duce la o alergie falsă față de proteinele din lapte (cazeina). Mitocondropatia implică și o scădere a capacității de prelucrare a glutenul ui, a lactozei și fructozei
Copyright © 2023Ce este DMSO?
DMSO este prescurtarea pentru dimetilsulfoxid, o soluție transparentă, obținută la ora actuală dintr-o substanță naturală, extrasă din lemn. Este un puternic antialgic, antiinflamator dar poate fi folosit și în diverse alte afecțiuni. Nu are efecte secundare, dar trebuie folosită în concentrații exacte. Se utilizează extern, pe piele, în diverse concentrații. Se poate administra și intern, ca soluție per oral sau sub formă injectabila. Eu o folosesc de ani de zile în uz extern, sub formă de aplicații pe piele în diverse afecțiuni dureroase, acute sau cronice: artrite, artralgii, nevralgii, mialgii. Deoarece se absoarbe rapid în piele, ameliorează rapid durerile acute la sportivi (luxații, entorse), dar și în cazul bolilor reumatice și degenerative. Un exemplu: durerile acute, apărute la un moment dat în cadrul sindromului HWS /discopatie cervicala (diagnosticul este incomplet dar asa îl găsim în medicina alopata), se ameliorează în câteva minute prin aplicația acestei soluții diluata corespunzător, pe piele, in zona cervicală. Singurul mic disconfort este o ușoară roșeata (dilată capilarele) și o senzație de mâncărime (doar în primele secunde, apoi trece). Un alt exemplu: la un om vârstnic, cu o ruptura de menisc extern și fisura de ligament încrucișat anterior, cu dureri mari și genunchiul umflat, imposibilitate de a se deplasa sau de a îndoi genunchiul, am aplicat DMSO de 3x/zi plus repaus fizic pana durerile au cedat de tot (12 zile în cazul acesta). Operația de menisc nu mai rezolvă nimic la o vârstă mai înaintată, doar o proteză, ceea ce nu toți doresc sau o pot face. Am administrat și capsule cu MSM timp îndelungat. DMSO trece în organism în MSM ( binecunoscut de toți, o substanță ce conține sulf și ne detoxifica organismul). Durerile au cedat de tot. A reluat activitatea. Medicii ortopezi pe care i – am întrebat nu cunosc soluția, la fel nici neurologi. Din păcate. Deși este cunoscuta de mult timp, DMSO a fost cumva ‘ascunsă’ mult timp de către terapeuții de Medicină aletrnativa. Este meritul lui dr. Hartmut Fischer din Germania care scrie prima carte despre DMSO pa care v – o atașez aici. Este scrisă în limba germană. DMSO este cel mai bun antialgic local pe care îl cunosc. Se poate administra inclusiv in dureri de dinți, de cap, urechi etc. Intern este mai dificil de administrat fiindca concentrația trebuie făcută exact. Soluția o puteți procura oricând on line (din Germania), la un pret foarte accesibil. A apărut și la noi într – un târziu această soluție, fapt care mă bucură. Aveti insa grijă de la ce firmă o procurați. Trebuie sa aibă o puritate foarte mare.
Copyright © 2023Ce este DMSO?
Efectele DMSO:
– antiinflamator (blochează prostaglandinele, interleukinele..)
– imunomodulator
– antialgic ( o încetinire a impulsului nervos sau chiar blocarea fibrelor C, cu ameliorarea sau chiar dispariția durerii)
– capacitatea de a pătrunde prin membrana celulară (celulele din piele, organe, celule bacteriene)
– antiischemic
– antitrombotic
-vasodilatator
– antibacterian
– antiviral
– antimicotic
-îmbunătățește oxigenarea tisulara
– inhibă alcooldehidrogenaza (efect enzimatic)
– etc.
DMSO trebuie păstrată la o temperatura de peste 19 grade, de preferință la 20 grade, in casa, ferit de lumina. Sub 18, 5 grade îngheață.
Dilutia se face cu apă distilata. Dar se poate si cu apa fiarta și răcită, deci o apa curata.
Dilutiile se fac folosind o pipetă și recipiente curate, uscate.
Pe piele, la nivelul membrelor inferioare, pe porțiuni extinse: diluție 50-75%. Puneți 10 picături DMSO și 10 de apa pentru diluție de 50%. Va puneți o mănușă și aplicați soluție pe genunchi, cu o seringă din polipropilena direct cu mana. Mănușă sa nu fie din plastic. Masați puțin. Lăsați sa se usuce pielea. Apoi va îmbrăcați. Data următoare faceți diluție de 75 %. Puteți prepara mai multa soluție. Aplicați de 3-4 ori pe zi.
Pentru articulatii, cicatrici, coloana vertebrala :
diluții de 30-60%
Pentru accidentări sportive: diluții de 50-80/%
Pentru afte, negi, veruci, ciupercă la nivelul unghiilor: se tamponează cu soluție de 90-100%, deci practic nediluata
Picături pentru nas și urechi: diluții mici, de 10-25%.
Aveti mare atenție sa nu va stropiți cu soluția în ochi. Se administrează sub forma de picături f f diluate în ochi dar nu dau dilutia aici.
Copyright © 2023Ce este DMSO?
Scriam în partea a 2-a despre capacitatea soluției DMSO de a pătrunde prin membrana celulelor din piele, din organe, bacteriene, inclusiv prin membrana hematoencefalica. Această capacitate se datorează polaritatii moleculare și a celor 2 grupări metil pe care le conține. În drumul ei prin membranele biologice, DMSO poate transporta și substanțe medicamentoase, în funcție de mărimea și forma moleculelor medicamentoase. În acest fel, DMSO este considerat un solvent și mijloc de transport /Carrier pentru diverse substanțe active. Totodată, DMSO poate transporta prin piele și substanțe nedorite. De aceea folosiți doar recipiente curate, mâini curate, pielea sa fie spălată înainte.
Medicina alopata folosește la ora actuală doar puține preparate cu DMSO, cu rol exclusiv de Carrier, cum ar fi combinația cu Cortizon, pentru a creste efectul și difuzarea mai rapidă a glucocorticoizilor în organism.
Medicina alternativa folosește mai multe combinatii:
– DMSO cu Procaina
-DMSO cu MMS/CDL (ClO2). Este vorba de Clordioxid, o substanța foarte eficientă, cu multe indicații, dar, din păcate, considerata de unii a fi dăunătoare organismului. Spre exemplu când lucram în Bavaria era interzisa (motiv pentru care nu am putut sa o folosesc), nu însă în alte Landuri (la ora actuală nu mai cunosc legislația din Germania). În America este des utilizata. Dr. Klinghardt folosește MMS cu succes de zeci de ani! Poate unii cunoașteți cartea D-nei Dr. med. Oswald „Das MMS Handbuch…”, care cuprinde un capitol despre DMSO și MMS.
– in conferintele lui dr. Fischer (nu și în carte) veți găsi explicații despre modul de preparare al extractelor din plante medicinale cu DMSO. Nu am nici o rețetă, dar cei care locuiesc în Germania sper sa le puteți procura fiindca sunt excelente. DMSO extrage din plante toate substanțele active.
Substanțele cu care poate fi combinat DMSO sunt foarte numeroase.
Întotdeauna (!) DMSO trebuie testat inițial pe piele. Există foarte rare cazuri de alergie la această substanța dar trebuie luat în calcul și acest aspect ca la orice substanța.
DMSO se administrează cu succes și intern, sub forma de picături, injecții și perfuzii. În carte veți găsi toate diluțiile necesare dar tratamentul ar trebui supravegheat de către un medic/terapeut cu experiență.
Afecțiunile în care poate fi administrat DMSO (ca adjuvant in bolile grave sau singur în anumite afecțiuni) sunt numeroase :
– acnee
– alergii
– degenerescenta maculară de bătrânețe, edem maculară, cataractă, glaucom, conjunctivite, uveite traumatice
– scleroza laterală amiotrofica
– angina pectorala
– afte
– artrite și artroze
– astm bronsic
– infecții ale căilor respiratorii
– chist Baker
– ruptură de menisc
– hernie de disc
– ADHD
– pancreatite
– cistite
-Borrelioza
– Burnout
– CFS=sindromul oboselii cronice
– colite
– demență
– sdr. Down
– dependenta de alcool și droguri
– tulburări de circulație
– tulburări de vorbire
– epilepsie
– degerături
– pinteni calc., bătături, ciupercă ungh. și alte afecțiuni ale piciorului
– retard psihomotor
– gută
– herpes zoster
– infecții urinare
– faringita
– afecțiuni dermatologice: dermatita atopica, psoriazis, candidoza etc.
– afecțiuni cardiace
– sciatica
– etc.
Copyright © 2023Ce este DMSO?
(Bibl. Cartea „Das DMSO-Handbuch, Dr. RER. NAT. Hartmut Fischer, Daniel Peter Verlag, 2019).
În pozele de mai jos vedeți cum se aplica soluția extern. Pentru intern/perfuzie, este nevoie desigur de materiale sterile.
Mai adaug o combinație foarte des folosită, mai ales la sportivi, dar și la oricine cu întinderi musculare, crampe musculare: DMSO cu magneziu uleios, sub forma de spray. Se poate cumpăra la pachet, se prepara soluția acasă, se diluează conform prescripției și se sprayeaza pe zona respectiva.
Există și multe alte combinații.
Cazurile sunt în carte. Nu le voi copia aici.
Sper că informațiile v-au fost de folos.
Obs. Pe cicatrici se aplica soluția diluată cu un bețișor cu vată.
Ce trebuie să știm despre „vitamina” D?
Atunci când s-a descoperit, nu se știa exact ce este. Se știa doar faptul că este necesară pentru dezvoltarea normală a oaselor. Fiind a 4-a substanța descoperită în acea perioada, împreună cu alte vitamine, i s- a dat litera D, a 4- a litera din alfabet. La ora actuală se știe că „vitamina D” este un hormon steroid care are receptori pe toate celulele din organism, inclusiv din creier. Deoarece nu s-a schimbat în mod oficial definiția ei, o s-o numesc în continuare vitamina D. După sinteza și activarea ei (piele, ficat, rinichi), vitamina D3 îndeplinește o serie de funcții în organism. Ea este considerată ca fiind cel mai important factor care coordonează genele din organism (se presupune că 3/4 din totalul genelor din organism sunt controlate de acest hormon/ vitamina D3). La aproximativ 3/4 dintre oameni, receptorii pentru vitamina D funcționează normal. La 1/4 dintre oameni există probleme cu receptorii sau alte deficiențe,
motiv pentru care apare un deficit de vitamina D. Pacienții cu diabet, cancer sau alte boli au un astfel de deficit, neputând folosi vitamina D. Deficitul de vitamina D duce la o serie de boli neurologice și psihiatrice. Simptomele sunt nespecifice. Rahitismul este singurul simptom evident. După dr. Mutter, deficitul vitaminei D poate duce la afecțiuni precum:
-rahitism la copil și osteomalacie la adult
-oboseală accentuată
– slăbiciune musculară, dureri musculare
– imunitate scăzută față de infecții
– depresie
– scăderea capacității de detoxifiere
– cancer
-obezitate
-diabet
– boli autoimune
– etc. (vezi cartea roșie).
SCLEROZA MULTIPLĂ este boala autoimuna cea mai gravă dată de deficitul de vitamina D. Protocolul Coimbra, respectiv administrarea de doze mari de vitamina D3, va fi subiectul viitorului articol (doar informativ!).
Important de reținut este faptul că toți pacienții cu boli cronice au nevoie de o suplimentare cu vitamina D3.
Inițial trebuie cunoscută valoarea sanguină a vitaminei D (testul sanguin costă 150 lei) :
-deficit mare:< 10 ng/mL
– deficit mediu: 10-20 ng/mL
– deficit mic:30-40 ng/mL
Valoarea optimă :60-100 ng/mL
În boli cronice și autoimune, valoarea optimă este 120-150 nh/ml.
Este falsă afirmația că o valoare de peste 100 ng/mL ar fi toxică.
Doza zilnic recomandată este de 5000 UI/zi la adult și copiii mari.
Când există un deficit, doza poate crește de 4 ori, dar sub supraveghere medicala.
În lunile de iarna, infecțiile repetate și depresiile sunt mai frecvente din cauza unui deficit de vitamina D.
Am avut pacienți în ambulator care nu mai puteau efectua nici o activitate, simptomele fiind oboseală accentuată, depresie, inapetenta, indiferență față de familie etc. Unii erau tratați cu medicamente psihiatrice, dar fără nici un rezultat. După un tratament cu doze mari de vitamina D3, alimentație corespunzătoare și ușoară detoxifiere, acești pacienți își reveneau în mod spectaculos în decurs de 2-3 săptămâni și își reluau activitatea și sarcinile familiale.
Este în continuare subestimat rolul enorm de mare al HORMONULUI D.
De aproape 20 ani , administrez tuturor pacienților mei, minim 7 luni/an vitamina D3, începând cu copii de 3 ani și până la cei vârstnici. Periodic testez valoarea sanguină.
Între 0-3 ani, o recomand zilnic, in doze corespunzătoare. Iarna, primeam mereu un feedback pozitiv : nu aveau răceli, decât rareori și doar ușoare.
Sursa de vitamina D3:
– capsule gelatinoase ce conțin ulei cu vitamina D3, de preferat de 3000 UI la copii mici (capsula se poate sparge, fiind moale și se picură în gură soluția uleioasa) și 5000 UI la copii mari și adult. Iarna dozele pot fi mai mari.
– nu administrez niciodată vitamina D sub forma de tablete.
Administrarea vitaminei D se face împreună (!) cu co- factorii ei:
– Vitamina K2, forma activă (Mk7)
– magneziu
-Vitamina A
-Omega – 3.
Lunile iulie și august se poate face pauză dacă omul se expune la soare.
Copyright © 2023